nlc.hu
Aktuális
7 hónapot kell várni egy urológiai vizsgálatra Szekszárdon

Kiakadtak a betegek: 7 hónapot kell várni egy urológiai vizsgálatra Szekszárdon

Alapellátási problémák állhatnak a háttérben.
szekszárdi kórház,

Hét hónapot kell várni urológiai szakorvosi vizsgálatra a szekszárdi kórházban, amely több mint 200 ezer ember orvosi ellátásáért felel. Nem csak a vármegyéből, hanem a szomszédos Baranya vármegye egy részéből is ide kell jönniük a betegeknek. Az RTL Híradó értesülése szerint akkor is csak decemberre van időpont, ha valakinek panasza van. Súlyos panaszok esetén a sorban állást javasolták, bár időpont nélkül az sem biztos megoldás.

Más vizsgálatoknál valamivel jobb a helyzet: az RTL Híradó által megkérdezett egyik beteg azt mondta, bőrgyógyászatra 3 hónapra kapott időpontot, egy másiknak viszont mindössze egy hónapot kellett várni egy CT-vizsgálatra.

Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi közgazdász szerint alapellátási problémák lehetnek az okai annak, hogy ennyit kell várni Szekszárdon egy urológiai vizsgálatra. Rékassy Balázs úgy véli, a problémát az okozhatja, hogy a háziorvosok túl sok beteget küldenek a kórházakba.

A szekszárdi kórház főigazgatósága a szokottnál hosszabb várakozási időt azzal indokolta, hogy az utóbbi időben megnőtt az urológiai szakellátásra érkező betegek száma. Állításuk szerint sürgős esetekben nincs várakozás.

Amúgy az urológiai ellátással máshol is van probléma: a veszprémi kórház urológiáján a fekvőbeteg ellátás június elsejétől határozatlan ideig szünetel.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top