nlc.hu
Aktuális
Hólapáttal takarították a járdát Sárváron, akkora jégeső volt

Hólapáttal takarították a járdát Sárváron, akkora jégeső volt

Mintha hó esett volna.

Pillanatok alatt fehérbe borult a táj a hirtelen lezúduló jégesőtől szombaton Sárváron – számolt be az RTL Híradó. Körülbelül 20 percen át megállás nélkül szakadt. Volt, aki hólapáttal takarította le a jeget a járdáról. Más pedig alig tudott bejutni az otthonába, mert villámárvizet okozott a nagy mennyiségű eső. Mintegy 30 centis víz hömpölygött egy-egy utcában, ellepve a kertet és a kapubejárót is.

Rábapatyon is potyogott a jég, akárcsak Eplénynél. 

Az előrejelzések szerint a következő napokban szárazabb idő várható, kevesebb záporral és zivatarral. A csúcshőmérséklet pedig továbbra is 23-29 Celsius-fok között várható, a hét végén pedig akár 31 fok is lehet.

Hétfőn csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, legmagasabb nappali hőmérséklet 25-30 fok között alakul. Kedden általában sok napsütésre lehet számítani, az ország nyugati harmadán szórványosan valószínű zápor, zivatar, máshol csak néhol lehet csapadék. Délután 23-29 fok várható. Szerdán több órára kisüt a nap. Szórványosan kialakul zápor, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk keleti, északkeleti felén-kétharmadán. A csúcshőmérséklet 23-29 fok között várható. Csütörtökön többórás napsütés várható. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A hajnali 9-16 fokról 23-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Pénteken több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar, a maximum 21-30 fok között alakul. Szombaton hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan vagy több helyen is előfordulhat eső, záporeső, zivatar. A hajnali 11-18 fokról 22-31 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap többórás napsütésre van kilátás. Szórványosan, de akár több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. A maximum 23-31 fok között várható – áll a HungaroMet Zrt. prognózisában.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top