nlc.hu
Aktuális
Már műanyag pohár sincs a vizeletmintákhoz több védőnői rendelőben

Már műanyag pohár sincs a vizeletmintákhoz több védőnői rendelőben

Nem mindenhol biztosítottak a szükséges felszerelések.

Papír, tinta és toner a nyomtatóba, vécépapír, valamint műanyag pohár sincs több védőnői rendelőben. Ezért a szülőktől kértek segítséget a Facebookon. Minderről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő posztolt a közösségi médiában. Ő osztotta meg, hogy egyre több védő panaszkodik arra, hogy “őket is utolérte a központosítás átka”, nem mindenhol biztosítottak a szükséges felszerelések. A segítségkérő posztokhoz sokan hozzászóltak, többen ajánlották fel, hogy pénzt utalnak vagy visznek papírt és tintát a nyomtatóhoz.

Az RTL Híradónak nyilatkozó védőnő szerint általános probléma, hogy a kórházak nem rendelik meg a szükséges eszközöket, így sokszor előfordul, hogy maguk vásárolják meg ezeket. “A probléma július óta állandó. (…) A védőnők 68 százaléka nyilatkozott arról, hogy saját pénzen vett olyan eszközt, ami a mindennapi munkavégzéséhez szükséges” – mondta el Szalainé Pintér Veronika, aki szerint nem anyagi, hanem szervezési problémáról van szó. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság azt ígérte, utánanéznek a panasznak, felveszik a kapcsolatot a védőnői szolgálatot irányító intézménnyel, és hiány esetén biztosítják a szükséges eszközöket.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top