nlc.hu
Aktuális
Megkezdték a rák elleni vakcinák tesztelését

Rák elleni vakcinát kezdtek tesztelni, forradalmi újdonság!

Forradalmi változásokat okozhat a kísérlet, mely most megkezdődött: új kezelést helyez kilátásba a rákos betegeknél.

Egy négygyermekes apa lett az első, aki megkapta személyre szabott oltását. Az eseményt a szakértők joggal tekintik igazi mérföldkőnek, hiszen ez a kezelés új korszakot nyithat meg a rák elleni küzdelemben.

A következő évben a férfin túl több ezer további beteg fog vakcinát kapni, melyet egyedileg terveznek meg számukra az orvosok azzal a céllal, hogy megakadályozzák a rák visszatérését. Több különböző ráktípusra is koncentrálnak a kísérlet során, többek között a mellrákra, melanomára, vastagbélrákra és tüdőrákra.

Az eljárás során a beteg tumorából nyernek RNS-t, és ennek egy részét használják fel az infúzióhoz, melyet több egymást követő alkalommal kap meg a páciens. A rák elleni oltás koncepciója évtizedek óta létezik, de csak most vált valós lehetőséggé a daganatok zsugorítására az elérhető, új technológiák révén. Az orvosok ugyan természetesen meg kell, hogy várják a kísérletek eredményét, de úgy vélik, hogy az előzetes adatok mindenképpen ígéretesek, és valódi esélyt látnak rá, hogy a kezelés egy nap a standard eljárások részévé fog válni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top