nlc.hu
Aktuális
Árvízvédelmi készültség Budapest 2024. június 3.

Elrendelte a készültséget Budapest főpolgármestere, lezárás jön

Karácsony Gergely főpolgármester a Duna árhulláma miatt rendelt el árvíz védelmi készültséget.

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely közösségi oldalán jelentette be, hogy az Országos Vízjelző Szolgálat árvíz előrejelzése alapján, az érkező árhullám miatt elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Budapesten, négy szakaszon.

Az első fokozatú készültség során a vízügyi szakemberek

Elrendelte a készültséget Budapest főpolgármestere, lezárás jön

elvégzik a biztonságos ivóvízellátás fenntartásához, illetve a csatornarendszer zavartalan működéséhez szükséges műszaki intézkedéseket, ami a budapestiek számára érzékelhető változásokkal nem jár. Az előrejelzések alapján a Duna vízszintje miatt június 6-áról 7-ére virradó éjszaka kell lezárni az alsó rakpartokat. Június 6-án 0 órától ezért tilos lesz megállni az alsó rakpartokon. Az önkormányzat keddtől az ott parkoló

autók szélvédőjén kétnyelvű tájékoztatást helyez el.

Június 6-án délutántól a még az alsó rakparton parkoló autókat elszállítják. Az alsó rakpart lezárására előreláthatólag június 6-án este nyolctól lesz szükség. Az önkormányzat folyamatosan nyomon követi az előrejelzéseket, a magasabb fokozatú árvízvédelmi készültség esetleges elrendelése céljából. Karácsony Gergely a védekezést végzők munkája mellett megköszönte a budapestiek türelmét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top