nlc.hu
Aktuális
Ittasan halálra gázolta a 23 éves Boglárkát a villamosmegállóban, 5 évet kapott az olasz férfi

Ittasan halálra gázolta a 23 éves Boglárkát a villamosmegállóban, 5 évet kapott az olasz férfi

Elaludt a volánnál és a villamosmegállóba csapódott a külföldi sofőr, aki beismerte a tettét.
gázolás

Jogerősen 5 év börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 41 éves, olasz férfit, aki tavaly február 19-én hajnalban ittasan halálra gázolta a 23 éves K. Boglárkát Budapesten, a József körúti villamosmegállóban – írja a 24.hu.

A férfit ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés miatt ítélték el, és végleg eltiltották a közúti járművezetéstől.

Az elsőfokú bíróság döntését a törvényszék csak járulékos kérdésekben változtatta meg, így például pontosította a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját.

Az olasz férfi részegen, a megengedett sebességet túllépve autózott a József körúton a Blaha Lujza tér felé. Ittassága miatt elaludt és nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és a fiatal nőnek

A villamosmegállóban várakozó Boglárka olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az olasz sofőr beismerte és megbánta a tettét.  Súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a bűncselekményt közepes mértékű alkohol befolyásoltság alatt követte el. A gázoló tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, de az ügyész súlyosításért, a védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó (2023.02.19.-i adás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top