nlc.hu
Aktuális
800 kilométert meghaladó az árvízkészültség az országban

800 kilométert meghaladó az árvízkészültség az országban

A szakemberek tovább folytatják a munkát minden érintett szakaszon.

800 km-t meghaladó árvízvédelmi készültség van az országban, a Duna a délutáni órákban tetőzött Budapestnél. A nagybajcsi kettős tetőzést követően a vártnál ugyan lassabban, de apadásnak indult a Duna a felső, szigetközi szakaszon – adta hírül az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

MTI/Hegedüs Róbert

MTI/Hegedüs Róbert

Előrejelzésük szerint a következő napokban várható csapadékosabb időjárás nem befolyásolja jelentősen az árhullám levonulását, a főváros feletti folyószakaszokon a lassú apadás miatt várhatóan tartósan az I. fok szintje körül maradnak a vízállások.

Nagyon lassú az apadás tehát a Szigetköz területén és Győrnél is, tovább lassítva a víz útját a Duna alsóbb szakaszain, hiszen a szigetközi burjánzó növényzet az érkező vizet valamelyest felfogja, lassabban képes átereszteni, az ártérről újra a mederbe engedni, írja az OVF.

MTI/Hegedüs Róbert

MTI/Hegedüs Róbert

A vízügy szakemberei továbbra is folytatják az árvízvédelmi munkálatokat valamennyi érintett szakaszon a Rábán, a Murán, a Dráván és a Tarnán is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top