nlc.hu
Aktuális
Jeffrey Dahmert utánozhatta a pécsi kalapácsos gyilkos, M. Tamás

Jeffrey Dahmert utánozta a pécsi kalapácsos gyilkos, a 21 éves Tamás – 12 évet kaphat

Úgy öltözködött, valamint ugyanolyan frizurát viselt, mint az amerikai sorozatgyilkos.

A Netflixen futó sorozat, A “Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori rabjává vált M. Tamás. A 21 éves pécsi fiatalember a sorozatgyilkos követőjévé vált: ugyanúgy öltözködött, éppen úgy hordta haját és viselte a szemüvegét, mint Dahmer – írja a Blikk.

A fiatalember tavaly nyáron az utcáról a lakásába invitált egy idős embert, hogy megölje. Étellel kínálta, majd amikor a konyhaasztalnál evett, M. Tamás mögé lépett, aztán egy kalapáccsal a fejére sújtott. Ezután konyhakéssel háromszor mellkason is szúrta, majd kalapáccsal további súlyos ütéseket mért rá.

A pécsi fiatal viselkedésében 2023 elején állt be fordulat állt: erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézett, majd foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése. Nemrég vádat emeltek ellene: amennyiben mindent beismer, 12 év fegyházzal megúszhatja.

A letartóztatásban lévő M. Tamást először elmegyógyintézetbe küldte a bíróság, ám az orvosi vizsgálatok alapján beszámíthatónak ítélték. “Már az elfogásakor a rendőröknek is rögtön azzal dicsekedett, hogy Jeffrey Dahmer sorozatgyilkost akarta utánozni, és készült a tettére” – nyilatkozta a lapnak egy rokon.

Kiemelt fotó: Netflix / A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori c. sorozat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top