nlc.hu
Aktuális
Horror a vidámparkban: 30 méter magasan lógtak fejjel lefelé

Rémálom a vidámparkban: 30 méter magasan ragadtak fejjel lefelé fél órára

Mintegy fél óráig lógtak fejjel lefelé a magasban a halálra rémült emberek a portlandi vidámpark egyik játékán.
Fejjel lefelé lógó emberek a portlandi Oaks Vidámparkban

Tűzoltók segítségével mentettek meg 28 embert egy oregoni vidámparkban, miután 30 méter magasan fejjel lefelé lógva ragadtak az egyik játékon – vette észre az RTL.hu a Sky News hírét.

Az AtmosFEAR nevű eszközön történt incidensben senki nem sérült meg, de egy embert elővigyázatosságból kórházba szállítottak – közölte a portlandi Oaks Vidámpark. Amikor a berendezés leállt, a személyzet azonnal hívta a mentőket és a tűzoltókat, akik körülbelül 25 perccel később érkeztek meg.

A tűzoltók a vidámpark szakembereivel együtt dolgoztak azon, hogy kézzel leeresszék a magasban ragadt játékot, de felkészültek arra is, hogy szükség esetén nagy magasságból kell köteles mentést végrehajtaniuk. Végül a karbantartók pár perccel később vissza tudták állítani a berendezést kiindulási helyzetbe.

Az esetről videó is készült: 

Az AtmosFEAR nevű játék 2021 óta működik a vidámparkban, és eddig nem fordult elő semmilyen probléma vele. A vidámpark közölte, hogy együttműködik az ellenőrökkel és a berendezés gyártójával, hogy megállapítsák, mi okozta a leállást.

(Kiemelt kép: X/Sky News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top