nlc.hu
Aktuális
Karácsonyra kapta az élménylövészetet, majdnem belehalt

Karácsonyra kapta az élménylövészetet, majdnem belehalt

Órákon át műtötték az orvosok.

Kis híján Gyimesi László életébe került az élménylövészet. Karácsonyra kapta ajándékba a feleségétől, végül majdnem meghalt miatta egy Pest vármegyei lőtéren. A második ravaszhúzás előtt – a töltény betöltésekor – felrobbant a fegyver az informatikusként dolgozó budapesti férfi előtt, és az alkatrésze a mellkasába fúródott. Az orvosoknak szerencsére sikerült megmenteni László életét.

László a baleset előtt a lőtéren - Forrás: TV2 / Tények - videó

László a baleset előtt a lőtéren – Forrás: TV2 / Tények – videó

 

A László mellkasába fúródó zárdugattyú - Forrás: TV2 / Tények - videó

A László mellkasába fúródó zárdugattyú – Forrás: TV2 / Tények – videó

“Én ültem, és a fegyverből a zárdugattyú a mellkasomba fúródott. Egy tizenvalahány hosszú, fém alkatrészről van szó. Eltörte a bordámat, és a tüdőm is megsérült. Hátul a bordáim szilánkosra törtek”elevenítette fel a Tényeknek a 2020 májusában történt balesetet a szerencsétlenül járt férfi. “A pulóverem elállította a vérzést, legalábbis tamponálta. Még eszméletemnél voltam” – tette hozzá.

Forrás: TV2 / Tények - videó

Forrás: TV2 / Tények – videó

Egy hétig volt a kórházban. A fegyver fémalkatrésze befúródott a bordáiba, 3 órás műtét várt rá.

Ezt műtötték ki László mellkasából Forrás: TV2 / Tények - videó

Ezt műtötték ki László mellkasából Forrás: TV2 / Tények – videó

Napokig az intenzív osztályon feküdt, a lábadozása 3 hónapig tartott. 

Hegek emlékeztetik a történtekre, és a bordáiból is letörtek darabok.

László  a műtét után - Forrás: TV2 / Tények - videó

László  a műtét után – Forrás: TV2 / Tények – videó

“Többször lezárták a nyomozást azzal az indokkal, hogy nem történt semmi. Azért ez nagyon furcsa, hiszen majdnem meghaltam” – panaszolta.

Végül több év után tárgyalásra, sőt ítélethozatalra is sor került. Az eljárás során kivizsgálták, hogy mi okozhatta a robbanást. Kiderült, a balesetet okozó fegyver soha nem volt megfelelően megtisztítva.

A történtek miatt nemrég a lövészet vezetőjét felelősségre vonták: elsőfokon elítélte a bíróság. Foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 évre eltiltották a lövészet vezetői foglalkozástól. Ez ellen azonban a lövészet vezetője és védője fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top