nlc.hu
Aktuális
Vape e-cigaretta vásárlás Ausztrália

Ebben az országban már csak gyógyszertárban vehetsz e-cigit

Az e-cigaretta ausztrál szabályozása alaposan megszigorodott.

Az új, ausztrál jogszabályok értelmében eldobható elektromos cigaretta (vape) július elsejétől már csak gyógyszertárban kapható. A vásárlóknak az e-cigaretta beszerzése előtt konzultálniuk kell háziorvosukkal, gyógyszerészükkel. 18 éven aluliak mostantól október 1-ig kizárólag orvosi receptre vásárolhatnak vape-et.

Ebben az országban már csak gyógyszertárban vehetsz e-cigit

A kormánypárt eredetileg még szigorúbb korlátozásokat akart;

mindenki számára vénykötelessé téve az e-cigaretta vásárlást. Az új jogszabályok a vape-termékek nikotinkoncentrációjának csökkentését és az elérhető ízesítések korlátozását is előírják. Helyiek szerint az októberi módosítás értelmetlenné teszi az új jogszabályt, a korlátozások pedig a feketepiac, internet vagy más ellenőrizetlen forrás felé tereli az e-cigaretták fogyasztóit. Ausztráliában a 18-24 éves fiatalok 22 százaléka

legalább egyszer használt már vape típusú cigarettát.

Ausztráliában év elejétől már betiltották a legtöbb import vape-t, az importőröknek kérniük kell a helyi kormányzati gyógyszer-felügyeleti szerv engedélyét.

MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top