nlc.hu
Aktuális
Orvosi műhiba, állkapocstörés lett a foghúzás vége

Eltörhette egy nő állkapcsát a fogorvosa, nyomozás indult

Tragikus orvosi műhiba lett a bölcsességfog húzásnak induló fogászati kezelés vége.

Egy Pest megyei fogorvos bölcsességfog eltávolítása során törhette el egy nő állkapocscsontját – írja az Index. A nő a lapnak panaszolta el az orvosi műhiba történetét. Barta Krisztina jobb alsó bölcsességfogát márciusban ki kellett venni, ám

szerinte a műtét során eltört az állkapocscsontja,

amit a műtét végén nem mondtak el neki. A következmények azóta megkeserítik az életét. Ébredéskor meghallotta, amint asszisztense szól a fogorvosnak: nem illeszkedik a páciens fogsora. Kérdésére, hogy minden rendben volt-e a műtét alatt, az orvos közölte, hogy nagyon ,,megkínozta” a fogait, de minden rendben.

Eltörhette egy nő állkapcsát a fogorvosa, nyomozás indult

A műtét után készített röntgent nem mutatták meg neki. Barta szerint műtét után orvosa vitatkozott is az asszisztensekkel. Amikor telefonon erős fájdalmakra panaszkodott, az orvos fájdalomcsillapítót ajánlott, és hogy ne rágjon. A műtétről sem dokumentumot, sem számlát nem kapott.

A fogműtétet követő éjszakán

a nő nagyon rosszul volt. Visszament az orvoshoz, aki új röntgent csinált és megkérdezte, hogy zsibbad-e szájának a jobb oldala. A nő szerint a műtét óta nem érzi  szája, álla és fogai jobb oldalát. Egy hónappal később a Semmelweis Egyetem Arc–Állcsont–Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján sínbe helyezték a csontvégeket, majd megműtötték.

A bölcsességfog eltávolításakor

a fog alatt futó ideget is megsértette az orvos, ezért azóta is zsibbad a szájának a jobb oldala és az álla, valamint nem érzi a nyelve jobb oldalát – állítja az asszony, aki panaszt tett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnál (NNGYK). Az NNGYK vizsgálata szerint joggal panaszkodott. A Monori Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, ismeretlen tettes ellen – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top