nlc.hu
Aktuális
Egy Spar-üzlet helyére jön az orosz diszkontlánc, a MERE első boltja

Egy Spar-üzlet helyére jön az orosz diszkontlánc, a MERE első budapesti boltja – már a nyitást is tudni

Kiderült a helyszín.

Hamarosan megnyitja Budapesten az első magyarországi üzletét az orosz diszkontlánc, a MERE. Az Újpesti Hírmondó értesülései szerint a helyszín már biztosnak tűnik:

a 4. kerületben, a Káposztásmegyer I. lakótelepen nyílhat meg, ahol egy, korábban bezárt Spar üzlet (a Külső Szilágyi út 46. szám alatt) helyén fogják kialakítani.

Mint a lap megjegyzi, az új üzlet megnyitása nemcsak a vásárlók számára jelenthet pozitív változást, hiszen már ideje üresen áll az egykori Spar-bolt (2023. december 31-én zárt be, veszteséges volt, ezért döntött a bezárás mellett az üzletlánc), hanem a helyi közösség számára is, hiszen új munkahelyeket teremt és hozzájárul a környék gazdasági fejlődéséhez.

A MERE várhatóan az év második felében nyitja meg kapuit.

Az orosz üzletlánc amúgy a rendkívül alacsony áraival (20 százalékkal vágna alá a diszkontok árainak) és egyszerű, letisztult üzletpolitikájával vált ismertté Oroszországban és számos más európai országban. A MERE Magyarországon 3 év alatt 200 üzletet szeretne nyitni Budapesten és az agglomerációban.

Az orosz kiskereskedelmi láncot 2009-ben alapították, azóta 20 országban mintegy 2500 üzletet működtetnek. Akárcsak az Aldi vagy a Lidl, a MERE is úgynevezett hard diszkontlánc, azaz portékáit rendkívül nyomott árakon kínálja a vevőknek. A MERE-ben kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd, az orosz diszkontlánc főként saját márkás termékeket kínál. Az üzletei rendszerint spártai berendezésűek: termékeiket dobozokból, raklapokról kínálják vevőiknek.

Kiemelt fotó: Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top