nlc.hu
Aktuális
Szennyezett ivóvíz jön a csapból Dunavarsányban

Undorító dolog folyik Dunavarsányban – a csapból

Gusztustalan, fekete színű lé folyik ivóvíz helyett Dunavarsány otthonaiban.

A Pest megyei Dunavarsányban rendszeresen feketés-barnás színű víz folyik a csapból – írta az RTL, egy olvasójuk tájékoztatása alapján. A bejelentő fotókat is küldött az elszíneződött vízről.

Rettenetes dolog folyik Dunavarsányban – a csapból

A dunavarsányi önkormányzat csütörtökön közleményt adott ki a település lakóit roppant módon zavaró jelenségről. Gergőné Varga Tünde polgármester a fokozódó vízproblémák megoldása érdekében

azonnali egyeztetésre rendelte hivatalába

a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. Dunavarsányi Üzemigazgatóságának szakembereit. Az egyeztetésen a városvezető a megfelelő kommunikáció mellett kérte az üzemzavar soron kívüli elhárítását is, ezen jelenleg is dolgoznak. A hosszú távú megoldás érdekében Keresztesi Balázs alpolgármester mielőbb műszaki javaslat megadására kérte a DPMV Zrt-t.

„Sok mindennel próbálkoztunk már: volt aláírásgyűjtés is, melyet a DPMV munkatársai konkrétan kinevettek. Az önkormányzat és a DPMV között pattogunk folyamatosan, hárítják a felelősséget. A lakosságnak nem biztosítanak 48 óra után sem ivóvizet”

– írta az RTL-hez forduló olvasó. Azt, hogy mi okozza a víz elszíneződését, és mikorra orvosolhatják a problémát, egyelőre nem tudni.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a “rezsisökkentésnek” nevezett, a Fidesz által tizenkét évvel ezelőtt bevezetett politikai termék a csőd szélére sodorta a magyarországi vízszolgáltatókat. A piactorzító intézkedés miatt a legtöbb közműcégnek nem hogy fejlesztésre, de lassan már a karbantartásra sincsen elegendő forrása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top