nlc.hu
Aktuális
Vérfürdőt rendezett a marosvásárhelyi állatkertbe beszökő medve

Vérfürdőt rendezett a marosvásárhelyi állatkertbe beszökő medve

Könnyen átjutott a másfél méter magas kerítésen.

Medve szökött be a marosvásárhelyi állatkertbe. Bemászott a kerítésen, megfürdött a pelikánok medencéjében, majd bemászott az őzek kifutójába, ahol szétmarcangolta az egyik állatot – számolt be a Székelyhon. Mindez csütörtökre virradóra történt, videó is készült a nagyvadról, ahogy szabadon sétálgat az állatkertben.

Ugyan az állatkert jól körbe van kerítve, a nagyvadnak azonban a másfél méter magas kerítés meg se kottyant.

Az állatkert értesítette a csendőrséget és a városi vészhelyzeti bizottságot is. A vadásztársaság pedig egy csapdát állított fel az állatkertben a medvének, mert azt sejtik, hogy vissza fog térni.

Az elmúlt két hétben amúgy Maroshévízen volt a legtöbb riasztás medvék miatt. Huszonnégyből kilenc alkalommal kellett beavatkoznia a csendőrségnek lakott területen ólálkodó medve miatt Hargita megyében. A nagyvadak látványos pusztításba kezdtek az utóbbi napokban Baróton és környékén: juhokat és kecskéket pusztítanak el, méhkaptárakban tesznek kárt, kerteket és gyümölcsösöket rongálnak  meg. Mára már nincs olyan település, amelynek legalább a határában ne kószálna medve. Július elején pásztorra és gombászóra is támadtak nagyvadak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top