nlc.hu
Aktuális
Fertőzött pizzától halt meg két gyerek, nyomoznak a Nestlé ellen

Meghalt két gyerek a fertőzött pizzától, nyomozás indult a Nestlé ellen Franciaországban

Mire kiderült, hogy mi okozza a megbetegedéseket, és bezárták a gyártó üzemet, két gyerek meghalt. Most indult eljárás a 2022-es eset miatt.

Nyomozás indult a Nestlé és egyik leányvállalata ellen fertőzött pizzák okozta megbetegedések és két haláleset miatt – írja a Le Figaro nyomán a 444.

Az eset még 2022-ben történt, több tucatnyian, főleg gyerekek lettek rosszul és kerületk kórházba, miután a Nestlé Buitoni nevű márkájának fagyasztott pizzájából ettek.

Buitoni fagyasztott pizzák

Buitoni fagyasztott pizzák Párizsban 2022-ben (Fotó: Magali Cohen / Hans Lucas via AFP)

Az egészségügyi hatóságoknak 2022 februárjában feltűnt, hogy szokatlanul sok bakteriális alapú veseelégtelenségi eset fordul elő. A Nestlé egy hónappal később visszahívta a Fraich’Up termékcsaládba tartozó pizzáit, mert a tésztában E. coli baktériumot találtak.

A hatóság pár nappal később megállapította, hogy összefüggés van a szóban forgó pizzák és a fertőzések között. Elrendelték a pizzákat gyártó üzem bezárását, de addigra már két gyerek meghalt a fertőzött ételtől.

A nyomozás emberölés, testi sértés, egészségre veszélyes termék forgalomba hozatala és mások veszélyeztetése miatt folyik.

Néhány napja Magyarországon a Nébih hívott vissza Nestlé-termékeket, három Maggi-szósszal volt probléma. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top