nlc.hu
Aktuális
Négyen fulladtak meg egy nap alatt

Fekete vasárnap: négyen fulladtak vízbe egy nap alatt négy különböző helyszínen

Tragédiával végződtek a strandolások.

Négyen fulladtak vízbe egy nap alatt az országban. A Balatonban egy négyfős külföldi társaság vízibiciklizett vasárnap délután, amikor egyikük elmerült a siófoki strand előtt, a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték a történteket és telefonon azonnal segítséget kértek. A vízirendészet járőrhajója pillanatok alatt a helyszínre ért, és az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó is nagy sebességgel a balesethez sietett. A víz alá merült fiatal testét a vízimentők búvára a körülményekhez képest gyorsan a felszínre hozta, és a fedélzeten megkezdték az újraélesztést. Mentőt is riasztottak, de a közös erőfeszítés ellenére sem sikerült a fiatal életét megmenteni.

Úgy tudni, a fiatalokon nem volt mentőmellény, ami ugyan nem kötelező, de életet menthet.

A dunavarsányi Rukkel-tóban egy 27 éves férfi tűnt el ugyancsak vasárnap délután, elmerült a tó strand részén. Csónakokkal és szonárral kutatták át a vizet, a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárja azonban már csak a holttestét tudta kiemelni a vízből.

A Tiszában is elmerült egy férfi a jándi Tisza-parton. Két nevelt fia után ment be a vízbe, akik valószínűleg a bóján túlra úszhattak. Onnan akarta kihozni őket a családapa, azonban a folyó túl hirtelen mélyült. A gyerekeket még időben sikerült kihozni, a férfi azonban eltűnt, megfulladhatott. A 60 éves férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Olcsván élt, a rendőrségnél dolgozott tolmácsként; több nevelt gyermeke is volt.

A jándi Tisza-parton 60 éve nem történt ilyen tragédia, mindez idáig biztonságos fürdőhelynek számított.

Vámosmikolán pedig az Ipolyban tűnt el egy 40 év körüli férfi vasárnap délután, az erős sodrás vihette el. 

A vízimentők ismételten felhívják minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét arra, hogy körültekintően, mindenki biztonságára ügyelve strandoljon.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Vasvári Tamás

(MTI / Tények)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top