8 kiskutyát dobtak be a Halasi Állatotthon kerítésén, sokkos állapotban találtak rá a csontsovány vizslákra

F.C. | 2024. Július 16.
Az egyik eb meg is sérült.

Nyolc weimari kisvizslát dobtak be Kiskunhalason a Halasi Állatotthon kerítésén vasárnap virradóra, métereket zuhantak – számolt be a baon.hu. Az egyiken vágott és horzsolásos sebeket is találtak a gondozók, amit feltehetően a kerítés okozott a kölyökkutyának. A sokkos állapotban lévő ebekre a gondozók találtak rá – akik kora reggel érkeztek, hogy megetessék és ellássák az állatotthonban lévő kutyákat és macskákat -, órákba telt, mire be tudták fogni őket és karanténba helyezni.

“Ahelyett, hogy nyitvatartási idő alatt hozták volna ki őket, és kértek volna segítséget, az elkövetők egyszerűen bedobálták őket a kerítésen át” – fakadt ki a portálnak Csepcsik Melinda, az állatotthon vezetője, aki szerint nagy baj történhetett volna, ha a rémült kutyák vérengzésbe kezdenek a menhelyen lévő macskák között. 

A kisvizslák nincsenek jó állapotban, közülük néhányan, a kisebbek alultápláltak, csont és bőr egyik-másik.

Hasonló esetek amúgy korábban heti rendszerességgel fordultak elő az állatotthonban. Csepcsik Melinda szerint azért is rendkívül veszélyes így bedobálni a kutyákat, mert amellett, hogy komoly stresszt és sérülést okoznak nekik, kiszámíthatatlanná is válik a viselkedésük, valamint nem lehet tudni, hogy van-e valamilyen betegségük.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version