nlc.hu
Aktuális
3 nappal az olimpia előtt már 7 magyar aranyat jósolnak

5 helyett már 7 magyar aranyat jósolnak a párizsi olimpiára

Nőttek az éremesélyeink 3 nappal az ötkarikás játékok előtt.

Az eddigi 5 helyett már 7 aranyat jósol Magyarországnak a párizsi olimpiára a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote, amely novemberben még csak 2 első helyezést adott a versenyzőinknek.

A legutóbbi becslés alapján a francia fővárosban a magyarok 23 érmet gyűjtenek, a 7 győzelem mellé 6 második és 10 harmadik helyet szereznek, ezzel pedig a 11. helyen zárnak majd az éremtáblázaton.

A novemberi 2 arany után a Gracenote februárban 3 végső győzelmet prognosztizált, áprilisban pedig ötöt – jegyzi meg az MTI.

A Gracenote az első 3 helyre változatlanul az Egyesült Államokat, Kínát és Nagy-Britanniát várja. Az elemzés szerint az amerikaiak Párizsban 123 medált nyernek, ebből 37 lesz az arany. A második Kínának 36 elsőséget, összesen pedig 87 érmet jósol a statisztika, amely a harmadik briteknek 62 dobogós helyet és 14 aranyat ígér.

A házigazda franciák összességében a 4 pozícióra számíthatnak 56 éremmel, benne 29 arannyal. 

A magyar szurkolókat amúgy 2 sportág érdekli leginkább. Elsősorban az úszás és a vízilabda szögezi a képernyők elé a legtöbb magyar sportrajongót. Ezt követi a labdarúgás (49 százalék), a kézilabda (47 százalék) és az atlétika (44 százalék). Az átlagos magyar szurkoló 4,7 sportág eseményeire kíváncsi az olimpiai játékok alatt, ám a szám a korral előrehaladva nő: 65 év felett már 5,8 az átlag.

Kiemelt fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top