Rádiója ölt meg egy 55 éves férfit Romániában

F.C. | 2024. Július 23.
Tragédia Bánffyhunyadon.

A Kolozs megyei Bánffyhunyadon holtan találtak az udvaron lévő felfújható medencéjében egy 55 éves férfit, akivel áramütés végzett. A vizsgálatokból kiderült, hogy a tragédiát a rádiója okozta – írja a foter.ro. A szerencsétlenül járt férfi minden bizonnyal hozzányúlt a készülékhez, miközben a medencében tartózkodott, ez pedig végzetesnek bizonyult.

Hasonló tragédia történt a múlt hónapban, szintén Kolozs megyében: akkor egy 46 éves férfit és idős szüleit találták holtan egy felfújható medence mellett. Ők is halálos áramütést szenvedtek a “sufnitungolt” kerti áramhálózat miatt. Hat nappal ezelőtt pedig ugyancsak Romániában, a Brassó megyei Alsórákoson két férfit (egy 21 és egy 40 éves) ért halálos áramütés egy kerti medencében. Állítólag az egyik férfi megbotlott egy villanyvezetékben és a medencébe esett. A másik megpróbálta megmenteni. Egyiküket sem tudták már újraéleszteni.

Minden fém tárgy, ami karnyújtási távolságra esik a medencétől potenciális veszélyforrás lehet – hívja fel a figyelmet egy szakportál. Ha a (masszázs)medence tartozéka, akkor nincs azzal gond, de ha valami máshoz csatlakozik, előfordulhat, hogy észrevétlen töltés fut át rajta. A vízből kinyúlva a fém tárgy érintése áramütést okozhat, ezért érdemes minden fém tárgyat eltávolítani a medence közeléből. Arra is figyelmeztetnek, hogy ne telepítsünk a kerti medence közelébe elektromos forrást, így például a kültéri világítást vagy éppen a mobiltöltést is máshol végezzük. Az elektromos eszközöket és a hosszabbítókat pedig mindig a víztől távol helyezzük el! Ha mindenképpen szükségünk van plusz elektronikára, akkor inkább az elemes változatokat vigyük a víz közelébe.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version