Kajak nyársalt fel egy buszt Budapesten – videón a sokkoló jelenet

F.C. | 2024. Július 25.
Akár tragédia is történhetett volna.

Sokkoló videót rögzített egy sofőr fedélzeti kamerája Budapesten. A felvételen látszik, ahogy egy kajak szó szerint felnyársal egy villamospótló buszt a Margit körúton, a Mechwart ligeti megállónál. A busz szélvédője pókhálósra tört, hatalmas lyuk keletkezett rajta.

Egy férfi épp itt szállt le a buszról, végignézte az egész jelenetet. “A busz besorolt volna a villamospályára, és pont akkor történt ez a nyársalás. A kajakos autó pont állt. Amikor megtörtént a baleset, akkor a kajakos autó sofőrje kiszállt és nézett a buszsofőrre, hogy << ez mi?!>>”nyilatkozta a Tényeknek a szemtanú.

A baleset után a helyszínt ellepték a rendőrök, a kajakot ugyanis biztonságosan el kellett távolítani a buszból.

Egy szakértő szerint szinte csoda, hogy éppen senki nem volt a busznak azon a részén, ahová a kajak fúródott, ami a sofőr fejétől is mindössze fél méterre állt meg. “Elég arra gondolni, hogy ott áll egy utas vagy egy kicsit arrébb kapja el a kollégámat. Azt gondolom, körültekintőbben kellene végezni ezeket a szállításokat” – hangsúlyozta Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Mint mondja, akár tragédia is történhetett volna, mivel a busznak ez a része nincs elzárva az utasok elől, így bárkit felnyársalhatott volna a kajak. 

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, ám az okozott kár körülbelül egymillió forint.

Pár hete amúgy ugyancsak egy hibásan rögzített kajakkal voltak gondok. Akkor azt videózta le egy autós az M3-ason, hogy menet közben mászott a sporteszközöket szállító kisbusz tetejére az egyik utasa, hogy megigazítsa a kajakokat, míg az útitársa az ablakban állva adta neki a tanácsokat. A manőver nemcsak életveszélyes volt, hanem szabálytalan is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version