nlc.hu
Aktuális

Asztalszállítás az autó tetején - videó

Az autó tetején vitte az asztalt a „kreatív” sofőr az M7-esen, a fele lelógott – hajmeresztő videó

A sofőr több szabályt is megsértett, sőt még előzött is.
asztalszállítás

Hajmeresztő felvétel készült egy autósról, aki úgy szállított egy nagyméretű asztalt a kocsi tetején, hogy azt keresztben rögzítették, és a fél asztallap, meg két lába kinyúlt oldalra – számolt be a Tények. Az autó alig fért el a sávjában, de a sofőr egy cseppet sem zavartatta magát emiatt. A nem mindennapi jelenetet az M7-esen, Baracska közelében vette fel egy másik autós fedélzeti kamerája, és a Bp-i Autósok Közössége tette közzé.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett belőle baleset.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai oktató szerint a vakmerő sofőr több szabályt is megsértett. “Azt mondja a KRESZ, hogy a jármű a rakományával együtt nem lehet szélesebb 2 és fél méternél, itt láthatóan közel egy sávot elfoglalt, azaz 3, 3 és fél méter volt az egész szélesség. Nincs megjelölve a kilógó rakomány oldalirányban. Amúgy sem lóghatna ki az autóból, de ha már kilóg, akkor jelöljük meg, mert különben nem fogják észrevenni” – hangsúlyozta Köves Szilárd.

A nem megfelelő rögzítés akár életveszélyes is lehet. Nemrég létra repült le menet közben egy autóról a 35-ös főúton. Centiken múlt, hogy betörje a mögötte haladó kocsi szélvédőjét. A felvételt készítő sofőr épphogy félre tudta rántani a kormányt, és a fékbe is bele kellett taposnia. Korábban pedig egy autó tetején szállított kerékpár esett le az M3-ason, szerencsére akkor sem sérült meg senki.

Kiemelt fotó forrása: Bp-i Autósok Közössége

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top