nlc.hu
Aktuális

Autós felnyitott motorháztetővel

Felnyitott motorháztetővel száguldozott egy autós az M1-esen- videó

A vakmerő sofőr nem állt félre, hogy lecsukja.

Felnyitott motorháztetővel száguldozott egy autós az M1-es autópályán – számolt be a Tények. A megdöbbentő esetet egy másik kocsi fedélzeti kamerája rögzítette.

Életveszélyes volt, amit a sofőr csinált, mert alig láthatott, másrészt ha a motorháztető leszakad és egy másik kocsira zuhan, tragédiát is okozhatott volna. Ráadásul a szabálytalankodó ahelyett, hogy kiállt volna a leállósávba lecsukni a tetőt, a belső sávban még másokat is megelőzött.

A vezetéstechnikai oktató szerint fokozottan balesetveszélyes volt, amit a sofőr csinált, hiszen alig látott valamit. “Ez egy nagyon veszélyes dolog, hiszen a látása korlátozva van, fölcsapódik a motorháztető, ezáltal eltakarja a látóterét. Fontosak az érzékszerveink a biztonságos közlekedésnél, amit itt gátol, az a látás” – mutatott rá Csörgő László.

Körülbelül 5-6 méterre lehet így látni, hiszen lecsapja a látóteret a kocsi elé. (…) Teljesen kamikaze akció, majdhogy nem bekötött szemmel egy orosz rulett, amit játszik a sofőr” – jegyezte meg a szakember.

Nemcsak életveszélyes volt felnyitott motorháztetővel száguldozni az autópályán, hanem szabálytalan is. 

Nem ez az első ilyen eset – derült ki a Tények riportjából -, egy hónapja az Üllői úton haladt egy autós, amikor menet közben felnyílt a motorházteteje. Akkor bekapcsolta a sofőr a vészvillogót, jelezte a bajt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top