nlc.hu
Aktuális
Kiderült: a Kennedy-gyilkosságból merített Trump merénylője

Kiderült: a Kennedy-gyilkosságból merített Trump merénylője

Megdöbbentő részleteket közölt az FBI a merényletről.

A Donald Trump kampánygyűlésén merényletet elkövető férfi tettét megelőzően a John F. Kennedy néhai elnök elleni gyilkosság után kutakodott az interneten. Mindezt Christopher Wray, az FBI igazgatója jelentette be – írja az MTI. A merénylő laptopjának átvizsgálása során megállapították, hogy a 20 éves fiatalember július 6-án ki akarta deríteni, hogy Lee Harvey Oswald milyen messze volt Kennedy elnöktől az 1963-as gyilkosság idején. Ez volt az a nap, amikor az elkövető bejelentkezett a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésre.

A merénylő mindemellett néhány órával a rendezvény előtt egy drónt is reptetett mintegy 180 méterre a szónoki emelvénytől. Az eszközt – ami 11 percet repült – később meg is találták az elkövető autójában.

Mint arról beszámoltunk, a július 13-án a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen rálőtt Trumpra a Thomas Matthew Crooks néven azonosított merénylő. Több lövést is leadott az exelnökre, akinek csak a jobb fülét horzsolta egy lövedék. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

A történtek nyomán heves bírálatok érték – a választási gyűlés biztosításának előkészítésével és annak lebonyolításával kapcsolatban – a hivatalos személyek védelméért felelős szövetsége szervezetet, a Secret Service-t (azaz a Titkosszolgálatot), amelynek igazgatója, Kimberly Cheatle a héten le is mondott. Elmondta, hogy felelősnek tartja magát a Trump választási gyűlésén történtek miatt, valamint elismerte, hogy kudarcot vallott a Titkosszolgálat.

Kiemelt fotó: Anna Moneymaker/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top