nlc.hu
Aktuális
Simsik Cynthia halálának fejleményei

Simsik Cynthia párja vizsgálati fogságba került

Simsik Cynthia párjáról, Cs. Györgyről több mint kétórás tárgyalást követően hoztak döntést.

Vizsgálati fogságba helyezte a 44 éves Cs. Görgyöt a Nagyszombati Járási Bíróság pénteken. Simsik Cynthia kézilabdázó gyermekének apja ellen különösen súlyos bűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A döntés nem jogerős, mivel a gyanúsított panasszal élt – írja az Új Szó.

Simsik Cynthia holttestét hétfőre virradó éjszaka

találták meg nagymegyeri otthonában. 

„A Nagyszombati Járásbíróság bírája a tanúk lehetséges befolyásolása és további bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt rendelte el az előzetes letartóztatást”

– tájékoztatott Katarína Lovasová, a kerületi bíróság helyettes szóvivője.

Simsik Cynthia párja vizsgálati fogságba került

A férfi korábban a Pénzügyi Hatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalának rendőreként dolgozott. A 32 éves Cynthia édesapja, Tibor így nyilatkozott, még a bíróság döntése előtt.

„Remélem, hogy rácsok mögé kerül. Ha nem így történne, nagyon félteném az életem. Nem lehet tudni, mi járhat egy ilyen ember fejében.”

Simsik Tibor a feleségével együtt nevelné fel Cynthia két gyermekét. A gyanúsított nem válaszolt az újságírók kérdéseire, a kezében lévő papírokkal takarta az arcát. Ján Foltán, a gyanúsított jogi képviselője elmondta, a bíróság döntése ellen panaszt nyújtanak be, Cs. György pedig továbbra is kitart ártatlansága mellett. Az ügyvéd szerint védence július 21-én, vasárnap este 19:30 és 20:00 között jelent meg a rendőrségen.

„Egyedül volt. Azzal a céllal érkezett, hogy tisztázza, mi történt” – magyarázta. Álláspontja szerint Cs. a nő eltűnését követő öt napban sokk hatása alatt cselekedett. „Látta őt, ahol volt, megrémült, és nem emlékszik más körülményekre. Egyértelműen tagadja, hogy megfojtotta volna”

– mondta Foltán. “A bizonyítékok alapján a nyomozó gyilkosság különösen súlyos bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves férfi ellen, ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti” – közölte a szlovák rendőrség korábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top