nlc.hu
Aktuális
Sokan már Hámori Lucát zárnák ki az olimpiáról

Botrányt okozott Hámori Luca törölt posztja, sokan már őt zárnák ki az olimpiáról

Egy azóta törölt Insta-storyban Hámori megosztott egy képet, ami ördögként ábrázolta a szombati ellenfelét. Azóta már több nyugati lap arról ír, hogy Hámorit kellene kizárni, és nem Imane Helifet.

Az Imane Heliffel kapcsolatos botrány lázban tartja a közvéleményt. Eddig jobbára arról volt szó, hogy az Algéria színeiben induló bokszolót az interszexuális állapota miatt sokan inkább férfiként könyvelték el, és nem nőként, emiatt nem gondolták úgy, hogy fair, ha a nők mezőnyében bokszolhat. Most azonban szombati ellenfele, Hámori Luca került a nemzetközi média látómezejébe. Luca két posztjával is magára haragított sok embert.

Hámori Luca

Hámori Luca az augusztus elsejei meccsén (fotó: Illyés Tibor/MTI)

Az egyikről tegnap mi is beszámoltunk, ott a

Ha fiú ha lány, én le akarom győzni

mondatába kötöttek bele, mondván, hogy Luca lefiúzta az ellenfelét. Ennél azonban nagyobb vihart kavart egy rövid úton törölt Insta-storyja, nevesül ez.

Insta-story

A megosztott és azóta törölt Insta-story (forrás: LADBible)

A képen egy törékeny bokszoló áll szemben egy kigyúrt, ördögi, szarvas démonpofával, és elég egyértelmű, hogy a képen Luca melyik szereplővel azonosul.

Az olimpiai játékok követői közül sokan gondolják, hogy egy ilyen kép közzététele szembe megy az ötkarikás játékok szellemiségével, ezért már nem Helif, hanem Hámori Luca kizárására szólítottak fel. A LADBible például magát Lucát is megkereste, hogy kommentálja az azóta törölt Insta-storyját, de a sportoló nem reagált a megkeresésükre.

Hámori Luca és Imane Helif bokszmeccsére ma délután fél hat előtt kerül sor. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top