nlc.hu
Aktuális
Az 5. helyen végző Losonczi Dávid jótékony célra ajánlotta fel a pénzjutalmát

„Soha nem a pénzért csináltam” – jótékony célra ajánlotta fel a jutalmát az 5. helyen végző Losonczi Dávid

Lelkileg nagyon megviselte, hogy nem sikerült az éremszerzés.

A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Losonczi Dávid kikapott dán ellenfelétől, így az 5. helyen végzett a párizsi olimpián. Mint az MTI írja, a 24 éves sportoló meccs végén láthatóan összezuhant és előbb elment a bemelegítőterembe, jónéhány percre volt ugyanis szüksége ahhoz, hogy nyilatkozni tudjon.

“Nem vagyok jól, elsősorban lelkileg. Én rontottam el, mert vezettem, aztán egy pillanatra kihagytam és eldobott. Én kaptam ki, nem ő vert meg engem” – mondta, amikor összeszedte magát.

A tavalyi vb-címe előtt egy évvel vb-bronzot nyert birkózó bevallotta, szerda este nagyon mélyre került lelkileg és a “nulláról” kellett újraépítenie magát, s ez majdnem sikerült, ám úgy tűnik, nem járt teljes sikerrel.

Egyértelműen a tegnap esti meccsem nyomta rá a bélyegét a mostani teljesítményemre, mert úgy jöttem ide, hogy döntőbe akarok kerülni és olimpiai bajnok akarok lenni, de valahogy nem jött össze az egész” – jegyezte meg Losonczi Dávid, aki bejelentette, hogy jótékony célra ajánlja fel az 5. helyért járó, 15 millió forintos jutalmat.

“Az egész olimpiai jutalmamat, amit kapok, az fel fogom ajánlani jótékony célra. Soha nem a pénzért csináltam ezt, hanem azért, hogy egy ország büszke legyen rám, és dicsőséget szerezzek Magyarországnak” – fogalmazott Losonczi, hozzátéve: “Egy egész ország volt most mögöttem. Sajnos nem sikerült most érmet szereznem ennek az országnak. Köszönöm a szurkolást mindenkinek, mert tényleg nagyon sok erőt adott”.

Kiemelt fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top