nlc.hu
Aktuális
Risztov Éva visszatekintett: ezen a napon nyerte olimpiai aranyérmét

Risztov Éva visszatekintett: ezen a napon nyerte olimpiai aranyérmét

Nosztalgikus fotóval emlékezett meg Risztov Éva arról a pillanatról, amikor 2012-ben augusztus 9-én olimpiai aranyat szerzett Magyarországnak.

Rasovszky Kristóf Párizsban olimpiai bajnok lett a nyílt vízi úszók 10 km-es számában, amelyben napra pontosan 12 évvel ezelőtt Risztov Éva diadalmaskodott! A sportolónő közösségi oldalán most meg is emlékezett a nagy pillanatról. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

„Minden reggel elmondom magamnak, hogy olimpiai bajnok vagyok, mert húsz éven át minden reggel úgy keltem fel, hogy az akarok lenni – árulta el akkoriban D. Tóth Krisztának a londoni olimpia egyik legnagyobb meglepetése és hőse, aki hozzátette: „Ez a világ legnagyobb dolga, egész más, mint egy vb- vagy Eb-arany.”

Éva megjárta a legnagyobb mélységeket és magasságokat, mielőtt a csúcsra jutott, és édesanyja végig mindenben mellette állt. Pedig nem akarta, hogy lánya újrakezdje az úszást, és nagyon megviselte a közel két órán át tartó londoni futam is.

„Egyik reggel úgy keltem fel, hogy elengedtem ezt az álmomat. Nem kaptam válaszokat, hogy miért csak második vagy negyedik tudok lenni, miközben mindenről lemondtam, nem voltak barátaim, nem jártam el bulizni, azt se tudtam, én magam ki vagyok, csak azt éreztem, hogy »segítsetek, fogjátok meg a kezemet«. Akkor nem volt adott a változtatás lehetősége, csak az, hogy befejezzem…” – emlékezett vissza egy korábbi interjújában Éva, aki később mégis visszatért az úszáshoz:

„Anyukám az 1 óra 57 percből 1 óra 55-öt végigsírt. Azt mondta, jövőre csak 50 méter gyorson indulhatok, mert az csak 26 másodperc, és tudja, hogy nem jutok döntőbe” – mesélt nevetve Éva, aki miután kijött a vízből Londonban, azt kiabálta: „Hol vagy, anya? Ugye látod, hogy nyertem?”

Visszaemlékezés

A sportolónő most egy nosztalgikus fotóval emlékezett meg a pillanatról, amikor megnyerte aranyérmét: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top