nlc.hu
Aktuális
Kezdődnek a nyári paralimpiai játékok: támogassuk együtt a mindennapok bajnokait!

Kezdődnek a nyári paralimpiai játékok: támogassuk együtt a mindennapok bajnokait!

A világ figyelme ezekben a hetekben a sport felé irányul. Nagyszerű teljesítmények, új hősök születnek, akikről sokáig beszélünk, és teljesítményükre hosszú ideig emlékezünk. A sport által közvetített értékek minden ember számára követendő példaként szolgálnak.

Kezdődnek a nyári paralimpiai játékok: támogassuk együtt a mindennapok bajnokait!
Néhány órával a párizsi olimpia zárása után nincs olyan hely, vagy baráti beszélgetés, ahol ne kerülne szóba az elmúlt néhány hét, a sport legnagyobb ünnepe. Párizs azonban még nem köszönt el a sportszeretőktől, hiszen augusztus 28. és szeptember 8. között a francia fővárosban rendezik meg a XVII. Paralimpiai Játékokat.

A paralimpiai mozgalom legnagyobb sporteseményére a szervezők 4400 versenyzőt várnak, összesen 22 sportágban. A Magyar Paralimpiai Csapat célja nem más, mint megismételni a sikeres tokiói szereplést, ahol versenyzőink 16 érmet szerezve az összesített éremtáblázat előkelő 18. helyén végeztek. Idén 39 versenyzőnk kvalifikálta magát 13 különböző sportágban, ami a tokiói játékokhoz képest mindkét esetben előrelépés (2021-ben 37 sportoló és egy guide képviselte Magyarországot 10 sportágban).

Kezdődnek a nyári paralimpiai játékok: támogassuk együtt a mindennapok bajnokait!A paralimpikonok példaértékű teljesítményére hívja fel a figyelmet a Procter&Gamble „A Mindennapok Bajnokai” elnevezésű idei kampánya. Ennek keretében a meghatározott időszakokban a megjelölt kereskedelmi partnereknél értékesített minden termékük után a Magyar Paralimpiai Bizottságot, azon belül is a sportolók fizioterápiás kezelését támogatják.

„A Bizottságnál fontosnak tartjuk a paralimpiai mozgalom eszméinek népszerűsítését, a mozgáskorlátozott sportolók esélyegyenlőségének, integrációjának és elfogadásának biztosítását, ezért minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk. Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van.” – állítja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A fizioterápia létfontosságú a paralimpiai sportolók számára a teljesítmény fokozása, a sérülések megelőzése és a gyógyulás elősegítése érdekében. A célzott gyakorlatok és rehabilitációs technikák révén a fizioterápia segíti a mobilitás, az erő és az állóképesség fenntartását és javítását, ami elengedhetetlen a magas szintű versenyzéshez. Emellett jelentős szerepet játszik a verseny utáni felépülésben, biztosítva a sportolók hosszú távú egészségét és jóllétét, lehetővé téve számukra, hogy továbbra is eredményesen edzhessenek és versenyezhessenek.

Kezdődnek a nyári paralimpiai játékok: támogassuk együtt a mindennapok bajnokait!A program nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó, aki nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy ő képviselheti ezt a nemes kezdeményezést, egyúttal elárulta, miért fontos számára a már említett fizioterápia:

„A szakmai vívóedzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból.” – mondta Éva.

Az olimpiai és paralimpiai játékok évtizedes támogatójaként idén a vállalat célja az is, hogy nagyobb ismertséget és láthatóságot biztosítson paralimpikonjaink kiváló teljesítményének.

Szeretnénk rávilágítani a paralimpiai sportolók figyelemre méltó tehetségére, és az ő teljesítményükkel, kitartásukkal, bátorságukkal motiválni mindenkit a sport mellett arra is, hogy merjék megragadni a lehetőségeket az életben, hiszen ők a legjobb bizonyíték arra, hogy nem létezik lehetetlen.” – mondta el Montague-Katus Adrienn, a Procter&Gamble vásárlói marketing igazgatója.

Kezdődnek a nyári paralimpiai játékok: támogassuk együtt a mindennapok bajnokait!Mindennapos bevásárlásai alkalmával tehát bárki részt vehet ebben a nagyszerű kezdeményezésben, aki Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene, H&S vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol. További részletek a www.everydayme.hu/parasport  weboldalon találhatók.

Szurkoljunk együtt, és támogassuk közösen a magyar paralimpikonokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top