nlc.hu
Aktuális
Bulizó fiatalokat sodort a vihar a Dunába az Erzsébet hídnál,

Bulizó fiatalokat sodort a vihar a Dunába az Erzsébet hídnál, többeket még most is keresnek – frissítve!

Hirtelen jött a vihar, nem tudtak menekülni.
dunai baleset,

Bulizó fiatalokra csapott le a vihar éjszaka a Duna-parton – értesült a Bors. Az Erzsébet híd budai hídfőjétől nem messze tartották az összejövetelt, amit az egyik közösségi oldalon szerveztek. A lap úgy tudja, az Ördög-árok kifolyóból kizúduló csapadékvíz a Dunába sodorta a fiatalokat, három bulizót még keresnek.

Jelenleg is folyik a keresés az Erzsébet-híd lábánál, a katasztrófavédelem munkatársai és búvárok is a helyszínen vannak. A Bors fotókat is közzétett a szerencsétlenség helyszínéről: egyesek már hazaindultak, mások pedig egy odaszállított buszban igyekeznek átmelegedni.

Amúgy ma is többfelé várható vihar, zivatar a hőség mellett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt.

UPDATE (07:28)

A Bors információi szerint megtalálták a három eltűnt fiatalt.

UPDATE (08:32)

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz hajnali 3 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, a rendőrök a parton folytatták a kutatást. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A police.hu azt írja, a rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket: a rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését.

Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

UPDATE (09:08)

A körülmények tisztázása érdekében az I. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Kiemelt fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top