Ezt mondta Bodrogi Gyula Fásy Ádám lovagkeresztjéről

Á.K. | 2024. Augusztus 20.
Voltak, aki meglepődtek, hogy Fásy Ádám lovagkeresztet kapott a magyar kormánytól. Bodrogi Gyula nem.

Ahogy megírtuk, augusztus 20-a alkalmából – többek között magas színvonalú munkájáért – Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Fásy Ádám, aki kulturális szervezőként, műsorvezetőként, a Munkácsy Alapítvány elnökeként kapta meg a lovagkeresztet.

Bodrogi Gyula (Fotó: Olajos Piroska)

A Magyar Nemzet azonban úgy érezte, egy cikkel kell megindokolni, miért is kapott pontosan kitüntetést a Zeneexpressz vagy a Fásy Mulató atyja. Épp ezért megkérdezték Bodrogi Gyulát. A Nemzet Színésze pedig ezt mondta:

Gratulálok ezúton is Fásy Ádámnak! Megérdemelte, megdolgozott érte! Ahogy én látom, lépésről lépésre építette fel önmagát. Bármibe fogott is, azt sikerre vitte, márpedig ezt kevés ember mondhatja el magáról.

Szigeti Ferenc, a Karthago együttes vezetője, ugyancsak a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés birtokosa: „Elfogadom, hogy a sorainkban tudhatjuk Fásy Ádámot. Ahogy én ismerem, minden téren professzionális, legyen az szépségverseny, a Munkácsy-életmű ápolása vagy éppen szervezőtevékenysége. Kiválóan megtalálta azt a műfajt, amiben népszerű tud lenni. Én járom az országot, szinte minden szegletében megfordultam már, s látom, milyen tömegeket tud megmozgatni.

Exit mobile version