nlc.hu
Aktuális

Benedek Miklós halála

Így reagáltak barátai, pályatársai Benedek Miklós halálára

Sokakat sokkolt a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, színházi rendező, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának halálhíre.

Ahogy mi is megírtuk, méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden reggel elhunyt Benedek Miklós – tájékoztatta a család a közmédiát. A színművész az elmúlt időszakban sokat betegeskedett, emiatt pedig több előadását is le kellett mondania. Magánéletében mély fájdalom övezte és sosem tudta feldolgozni fia elvesztését. Jordán Tamás és Benedek Miklós nemcsak a színpadon, hanem a való életben is jó barátok voltak. Lesújtotta a szomorú hír, melyről a Blikktől értesült.

Jordán Tamás

Jordán Tamás (Fotó: Ványi Ákos)

„Nagyon beteg volt, de próbálta magát mindig összeszedni. Folyamatosan érdeklődtem a hogyléte felől, pár napja is beszéltünk telefonon, akkor megtört volt a hangja, de bizakodott. Azt mondta, a legjobb úton van a gyógyulás felé. Szeretett volna jól lenni és visszatérni a munkába, mert sajnos néhány előadást az elmúlt hetekben le kellett mondani. Borzasztó, hogy egy újabb legenda ment el közülünk” –nyilatkozta a színész. 

Bodrogi Gyula

Bodrogi Gyula (Fotó: Birton Szabolcs)

Bodrogi Gyula szintén megtörten beszélt a tragédiáról.

„A betegségéről sem tudtam, egy ideje nem beszéltünk. Életvidám, jó humorú ember volt, mindemellett pedig remek színész. A fia halála azonban nagyon megtörte, utána egészen más ember volt, és hiába történt már sok évvel ezelőtt, ez olyan veszteség, ami az emberrel van minden nap, reggeltől estig. Vannak emberek, akiknek az élete természetes, a halála pedig természetellenes” – mondta szintén a Blikknek a színművész. Benedek Miklós súlyos tüdőbetegséggel (COPD) küzdött, ami a szívére is kihatott, emiatt tavaly decembertől kezdve többször is kórházba kellett szállítani, mert rosszul lett.

Benedek Miklós első osztálya 1998-ban végzett a Színművészeti Egyetemen, diákjai között Németh Kristóf is ott volt.

„Nekem ő az osztályfőnök, barátom, szakmai mércém, mesterem volt és egy olyan legenda, akinek elköszönésével valami más is elköszönt a magyar színháztörténelemből. Amit ő tanított nekünk, azt kötelességünk továbbvinni a saját színházainkban és megőrizni az utókor számára, hogy büszke lehessen ránk” – mondta a hír hallatán Kristóf. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top