nlc.hu
Sztárok

Meghalt Benedek Miklós

Elhunyt Benedek Miklós

A Nemzet Színésze 77 éves volt.

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész – tájékoztatta a család a közmédiát.

Elhunyt Benedek Miklós

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, 1969-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1983-tól húsz évig volt a Katona József Színház, később hat évig ismét a Nemzeti Színház tagja. 1992-től tizenöt évig oktatott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A kilencvenes években a Magyar Színészkamara ügyvivője volt. A nagy sikerű Budapest Orfeum című zenés darab szellemi atyja. Számos előadást rendezett, köztük Heltai Jenő-, Molnár Ferenc- és Shakespeare-darabokat. 2011 óta játszott az Orlai Produkció előadásaiban. 

Benedek Miklós az elmúlt időszakban sokat betegeskedett, emiatt pedig több előadását is le kellett mondania. Magánéletében mély fájdalom övezte és sosem tudta feldolgozni fia elvesztését. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top