nlc.hu
Sztárok

Benedek Miklós és Dévényi Tibor barátsága

Benedek Miklós különleges szerepet játszott Dévényi Tibor életében

Dévényi Tibor vasárnap ünnepli a 78. születésnapját.

Dévényi Tibor a Blikknek elárulta, örül annak, hogy még mindig tele a naptárja nyári fesztiválmeghívásokkal, a kor előrehaladtával egyre nehezebben viseli, hogy sorra veszti el régi barátait, kollégáit. Benedek Miklós például különleges szerepet játszott az életében:

“Úgy kezdődött a barátságunk, hogy nyolcadikos korunkban megnyertem a mesemondó versenyt Csillebércen, Miki pedig a szavalóversenyt. Ez a két versenygyőzelem hozott össze minket. Egyívásúak voltunk, sokat beszélgettünk, irodalomról, zenéről, így jött az ötlet is, hogy induljunk a Ki mit tud?-on. Aztán mindhármunkat felvettek a Színművészetire, így 22 éves korunkig éjjel-nappal együtt voltunk” – mesélte Dévényi Tibor, aki azt vallja, ameddig van rá igény és bírja, dj-zni fog. 

Dévényi Tibi bácsi és Benedek Miklós barátsága

(Fotó: Trenka Attila/fotocentral)

“Bár a szinte napi kapcsolat megszakad, de például amikor később a Három kívánságban egy beteg kislány Miklós fiát szerette volna megismerni, segített őt felhívni Olaszországban, majd a stúdióban elszavalt egy verset, később az egyik születésnapomon meglepetésvendég volt egy tévéműsorban. Egy biztos, hogy ha valakit fiatalként ennyire szoros kapcsolat fűzött valakihez, az az érzés örökre megmarad” – emlékezett meg Benedek Miklósról Dévényi Tibi bácsi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top