nlc.hu
Sztárok

Máig rejtély, hol van Benedek Tibor sírhelye

Máig rejtély, hol nyugszik Benedek Tibor

A család nem szeretné, hogy zarándokhellyé váljon a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó sírhelye.

Benedek Tibor tisztelői máig szeretnék tudni, hol róhatják le kegyeletüket a legendás vízilabdázó előtt, ám még most sem tudni, hol nyugszik pontosan – írja a Blikk.

A 2020-ban a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót a család kérésére szűk körben búcsúztatták, a sírhelyét sem árulták el a jelenlévőkön kívül senkinek, mert nem akarják, hogy az zarándokhellyé váljon. Még akik ott lehettek, azok is csak a temetés előtti napon tudták meg a helyszínt, a szertartásvezető pedig titoktartási szerződést írt alá.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó emlékére tartott gyertyagyújtás résztvevõi a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál 2020. június 18-án

Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó emlékére tartott gyertyagyújtás résztvevői a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál 2020. június 18-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

„Nem egy közismert fővárosi temetőt választottak, pontosan azért, hogy minden felhajtást elkerülhessenek” – mondta a lapnak a család egyik ismerőse.

Még Benedek Miklós sem árulta el közeli barátainak semmit fia sírhelyével vagy a temetéssel kapcsolatban. Sokan azt gondolták, hogy a januárban elhunyt színészt a fia mellé temetik, ám a Kossuth-díjas művész a Farkasréti temetőben nyugszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top