nlc.hu
Sztárok
Benedek Miklós búcsúztatásának időpontja

Ekkor kerül sor Benedek Miklós búcsúztatására

A család több dolgot is kért azoktól, akik el szeretnének búcsúzni a színművésztől.

Január 9-én hunyt el méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében Benedek Miklós. A Nemzet Színészének halálhíre nem csak a rajongóit, a szakmát is megrázta. Pályatársai megható módon emlékeztek meg a színművészről. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, színházi rendező, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja egy ország szívébe zárta be magát az elmúlt évtizedekben, így érthetően sokan részt vennének a búcsúztatásán. Erre február 6-án, kedden, délután két órakor a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában lesz lehetőségük. A család a következőket kérte az érkezőktől.

„Kérjük a temetésen résztvevőket, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát és a család tagjairól, különös tekintettel a kiskorúakról kép- és videófelvételt ne készítsenek!” – tolmácsolta a család kérését a Nemzeti Színház sajtóosztálya, melyet a Blikk írt meg. Benedek Miklósnál korábban COPD-t diagnosztizáltak, ami a tüdő és a szív együttes problémája, és a koronavírussal is meg kellett küzdenie. Bár voltak problémái, élete végéig játszott.

Benedek Miklós

Benedek Miklós (Fotó: Olajos Piroska)

Benedek Miklóst tavaly szeptemberben választották a nemzet színészévé a cím eddigi birtokosai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top