nlc.hu
Sztárok

Benedek Miklós temetésén több színész is feltűnt

Végső búcsút vettek Benedek Miklóstól

A család, a barátok, és a rajongók a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában gyűltek össze.

Január 9-én hunyt el méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében Benedek Miklós. A Nemzet Színészének halálhíre nem csak a rajongóit, a szakmát is megrázta. Pályatársai megható módon emlékeztek meg a színművészről. Ma, február 6-án végső búcsút vettek a legendás művésztől. A temetésen a család és a barátok mellett a színházi világ számos tagja is megjelent, többek között Gálvölgyi János a feleségével, Hernádi Judit, Pogány Judit, vagy Szacsvay József. A Blikk arról is beszámolt, hogy Blaskó Péter, a színész volt osztálytársa megható beszédet mondott.

Blaskó Péter a jelenlévőkkel megosztotta, hogy szilveszterkor még köszöntötte üzenetben a feleségével, nem tudta, hogy már úton van az elmúlás felé. Könyvet akart írni, a színház és a tanítás volt az élete – mondta Benedekről. 

Korábban elárulta, miért hagyott fel a színházba járással

„Már nem járok. Abbahagytam, mert olyan sok rosszat láttam. Fölösleges meztelenséget, trágárságot. Már nem akarok dühöngeni. És amikor átírták Molnár Ferenc és Szép Ernő darabjait! Inkább itthon, ebben az elefántcsonttoronyban élek, gondolkodom, olvasok. A felső szinten lakik a menyem és a két unokám. Albert fiamék is gyakran meglátogatnak. Na jó, nem egészen elefántcsonttorony”nyilatkozta a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész. 

Benedek Miklós

Benedek Miklós (Fotó: Olajos Piroska)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top