nlc.hu
Aktuális
121 év késéssel ért célba a képeslap

Ehhez képest még a MÁV is szuperpontos: Egy képeslap 121 év késéssel ért célba

Egy walesi egyesület postacímére rejtélyes, ősrégi képeslap érkezett. A közösségi médiában kértek segítséget a rejtély megfejtéséhez.
képeslap

A Swansea Building Society nem egy fiatal egyesület, 1923-ban alapították Walesben, ám most egy olyan képeslapot postáztak nekik, ami még náluk is régebbi: a bélyegző tanulsága szerint a lapot 1903. augusztus 3.-án adták fel, és a rajta található bélyeg is erről tanúskodik. A bélyegen Edward király látható, aki 1901-től 1910-ig uralkodott, ami szintén jól mutatja a képeslap korát, ráadásul a ráírt sorok is régimódi nyelvhasználatról tanúskodnak – derül ki a UPI híréből.

A képeslapra írt postacím egyébként korrekt, a 11 Cradock Street jelenleg valóban a Swansea Building Society „otthona”, de a lapot egy bizonyos Miss Lydia Daviesnek címezték, aki jó eséllyel a század elején ezen a címen lakott.

Az írás pár helyen elmosódott, és nem teljes mértékben olvasható. A szervezet kissé kísértetiesnek találja, hogy ennyi év után egy ilyen képeslap a postaládájukban landolt. Az üggyel kapcsolatban a brit posta, a Royal Mail is kérdéseket kapott.

Valószínű, hogy ez a képeslap valahogy visszakerült a rendszerünkbe, és nem veszett el a postán több mint egy évszázadon át. Amikor egy tétel a rendszerünkben van, kötelesek vagyunk azt a megfelelő címre kézbesíteni

– hangzott a nem túl kielégítő válasz. Korábban már számos sokat késett levélről beszámoltunk, eddig 138 év késés volt a legtöbb, amit a postahivatalok össze tudtak hozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top