Egy pillanat alatt döntött: így mentette meg Felipe a hatéves gyereket az erkélyről

Sz.Cs. | 2024. Augusztus 23.
Felipe David Souza hazafelé készült, amikor sikoltozásokra lett figyelmes. Kinézett az ablakon és látta, hogy egy kisfiú félig kilóg az erkélyről. Azonnal a segítségére sietett.

Hősként emlegetik a Spanyolországban élő brazil bevándorlót miután a saját testi épségét kockáztatta, hogy megmentsen egy hatéves gyereket, aki félig kilógott az erkélyről Alicanteban – szúrta ki a 444 a Guardian nyomán. 

A hírek szerint a 29 éves festő, Felipe David Souza szerdán éppen hazafelé készült, amikor sikoltozást hallott az utcáról. Mikor kinézett az erkélyen akkor látta, hogy több tucat ember gyűlt össze lent utcán. Sokan kétségbeesetten mutatták, hogy a mellette lévő erkélyről a gyerek félig lóg. 

Láttam egy kisfiút, akinek fél teste kint volt

– mondta az újságíróknak. A hatéves kisfiú lefagyott a félelemtől, így vélhetően már nem is tudott visszamászni. A történteket felvételen is rögzítették (a videót itt tudod megnézni), amelyen jól látszik, hogy a férfi azonnal a fiú segítségére sietett, gyorsan átlendítette magát az erkély korlátján, majd elindult a gyerek felé. 

Saját testi épségét kockáztatta, hogy megmentse az erkélyről félig kilógó kisfiút (Fotó: Getty Images)

A festő azt mondja, hogy a döbbent szülők megköszönték, hogy megmentette a fiukat, majd elárulták, hogy elaludtak. Ez idő alatt pedig a gyerek kimászott az ablakon és az egyik lábát kilógatta a korláton. Csütörtökön az alicantei városi tanács egyik tisztviselője elmondta, hogy az önkormányzat novemberben egy díjátadó ünnepség keretén belül szeretné meghálálni a bátorságát.  

Exit mobile version