nlc.hu
Aktuális
Pécsi egyetem gólyatábor

Egészen durva dolgok történhettek a pécsi egyetem gólyatáborában

A leendő szülésznők, mentőtisztek és gyógypedagógusok számára szervezett pécsi gólyatábor sem volt mentes a túlkapásoktól.

Miután kiderült, hogy a BME villanykarának idei gólyatáborában az elsősök szerint durván, megalázóan bántak velük a felsőbb évesek, most a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-EK) idei gólyatábori tájékoztatója borzolja a kedélyeket. Az Eduline által ismertetett tájékoztató anyag a táborral kapcsolatos tudnivalók sorában kiemelt helyen közli a gólyatábor – helyesírási hibától sem mentes – csapatkiáltását is:

Mi vagyunk a Mambák

A Hosszú Faszú Mambák

Gyilkos méreg lövel

Pinád fekete gecivel tölti fel.

A szervezők a dokumentumban közvetlen a csapatkiáltás előtt hívják fel az elsősök figyelmét arra, hogy tilos egymást becsmérelniük, megalázniuk.

Egészen durva dolgok történhettek a pécsi egyetem gólyatáborábanEgy elsős szerint a csapatkiáltást egy pécsi strandon is el kellett kiabálniuk kisgyerekes családok előtt, amit többen szóvá is tettek. Előfordult, hogy este a szervezők a lányok szobájában,

cumisüvegből itattak alkoholt a gólyákkal, amit videóra is vettek

és ki is tettek a csoportba. A PTE illetékese az említett gólyatáborral kapcsolatban az Eduline-nak elmondta, hogy a hivatkozott gólyatábor kapcsán sem az egyetemhez, sem a szervező Hallgatói Önkormányzathoz nem érkezett hivatalos panasz vagy bejelentés. Az egyetem vezetése elhatárolódik az idézett csapatkiáltástól, és minden olyan mondattól, amely bárkit megsért az emberi méltóságában, és méltatlan egy felsőoktatási intézményhez. A szervezőktől kapott információk szerint a Hallgatói Önkormányzat a gólyatábor idejére kibérelte a strandot, és zártkörű rendezvényként nem engedtek be külsőst a helyszínre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top