nlc.hu
Aktuális
Tüntetés kirúgott gimnázium igazgató mellett

Tüntetés lesz ma a Madách kirúgott igazgatója mellett

A budapesti Madách Imre Gimnázium közölte, hogy nem veszik el a diákok mobiljait, erre Mészáros Csaba igazgatót szerdán felmentette a BM.

A Budapest, erzsébetvárosi Madách Imre Gimnázium tanárai a tanév kezdete előtt három munkanappal közösen nyilatkoztak a Facebookon arról, hogy elfogadhatatlannak tartják és megdöbbentette őket Mészáros Csaba igazgató leváltása – szúrta ki a Magyar Narancs. A tantestület a digitális eszközök használatát korlátozó rendeletet figyelembe véve döntött a mobiltelefonok iskolai jelenlétéről. 

 

A Belügyminisztérium (BM) szerda délelőtt adott ki közleményt

Mészáros Csaba felmentéséről. Szerintük 

„egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembe helyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt”.

A tantestület az iskola honlapján arról tájékoztatta a szülőket, hogy nem fogják elvenni a gyerekektől a digitális eszközöket az iskolában, hanem helyes használatukra tanítják őket.

Tüntetés lesz ma a Madách kirúgott igazgatója mellett

Ugyanakkor ellenőrizni fogják a mobilok használatát, hogy azzal ne sértsék a diákok a házirendet. 

Szerda este hétkor

tüntetés lesz a Madách Gimnázium épületénél 

az igazgató melletti kiállásként, a BM-döntés elleni tiltakozásként. Szeptember másodikán, hétfőn reggel kilenctől a Belügyminisztérium épülete előtt lesz tüntetés Mészáros Csaba felmentése miatt. Az esemény Facebook-ajánlójában a szervezők azt írják, „a szisztematikusan alulfinanszírozott és leépített oktatási rendszerünk teljesen elveszi az abban dolgozók szabadságát és megbecsültségét.

Igazgatónk nem értett egyet azzal a félmegoldással, ami a telefonok és egyéb digitális eszközök kitiltására vonatkozó kormányrendelet, és kijelentette, hogy a Madáchban ez nem lesz így. Mészáros Csaba 2000 óta iskolánk igazgatója, és 1993 óta dolgozik a gimnáziumban.”

A szervezők kérik a résztvevőktől, készítsenek transzparenseket, de ne vigyenek a demonstrációra pártjelképet, és tartózkodjanak a szabálysértésektől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top