nlc.hu
Aktuális
John Malkovich budapesti fellépése

John Malkovich hamarosan Budapesten lép fel

John Malkovich Anasztaszja Tyerenkova zongoraművésszel közös összművészeti produkcióját mutatja be idén ősszel, a Magyar Zene Házában. 

Anasztaszja Tyerenkova zongoraművész és John Malkovich színész közös összművészeti produkcióval lép fel november 17-én és 18-án, a Magyar Zene Házában. Az intézmény közleménye szerint John Malkovich az idén nyáron, magánemberként járt először a Magyar Zene Házában és úgy döntött, hogy itt is bemutatja az egyik legújabb munkáját.

A színészt három alkalommal is láthatjuk

a Magyar Zene Házában: november 17-én 18 órakor és 20 óra 30 perckor, valamint 18-án 20 óra 30 perckor áll színpadra a szintén világhírű zongoraművész, Anasztaszja Tyerenkova triójával közösen életre keltett össz-művészeti produkcióval. A 2022-ben bemutatott The Infamous Ramirez Hoffman zene, irodalom és színház összefonódása a színpadon. A művet zongorára, hegedűre, bandoneónra és a kortárs irodalom chilei sztárjának, Roberto Bolanónak a szövegére írták – utóbbit adja elő Malkovich.

John Malkovich hamarosan Budapesten lép fel

Roberto Bolano a 2666 és a Vad nyomozók című regényeivel

vált világszerte ismertté. A Magyar Zene Házában látható előadás Bolano La literatura nazi en América című, 1996-ban megjelent könyvének utolsó fejezetét dolgozza fel. A kötet fiktív költők, írók enciklopédiája, akikben az a közös, hogy mindannyian szélsőjobboldali nézeteket vallanak. A közlemény szerint a színész és a változatos repertoárt előadó kamaratrió párbeszédet folytat szöveg és zene között. A műsorban szereplő könyvrészlet egy náci költő, vadászpilóta, hidegvérű gyilkos történetét meséli el, miközben Tyerenkova kamaratriója többek között

Astor Piazzolla-, Antonio Vivaldi-, Max Richter-, Eric Satie-darabokat

játszik. Malkovich hangja a negyedik „hangszer”. Az előadás élőben kivetített magyar felirattal látható. A The Infamous Ramirez Hoffman című előadásra jegyek szeptember 11-én 10 órától kaphatók a Magyar Zene Háza honlapján és jegypénztárában. Az esti előadásokat követően egy rövid beszélgetést is szerveznek a világhírű színésszel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top