nlc.hu
Aktuális
Tévében kért bocsánatot megcsalt feleségétől az olasz miniszter

Könnyek között, élő tévéinterjúban kért bocsánatot megcsalt feleségétől az olasz miniszter

Gennaro Sangiuliano lemondott a miniszteri posztjáról, miután kiderült, hogy volt szeretőjét tanácsadóként alkalmazta.

Lemondott Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter pénteken, miután a volt szeretője tanácsadói szerepe miatt kirobbant botrány kínos helyzetbe hozta Giorgia Meloni miniszterelnök kormányát – vette észre a 444 a Guardian cikkét.

A 62 éves politikusról kiderült, hogy volt szeretőjét, Maria Rosaria Boccia divatipari vállalkozót miniszteri tanácsadónak nevezte ki. A kulturális tárca eleinte tagadta a megbízatást, aztán Sangiuliano azt állította, hogy a nőt fizetés nélkül alkalmazza, végül meggondolta magát, és összeférhetetlenség miatt elbocsátotta.

Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter 2024. április 2-án Rómában

Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter 2024. április 2-án Rómában (Fotó: Andreas SOLARO / AFP)

Sangiuliano szerdán egy főműsoridős tévéinterjúban könnyek között ismerte el, hogy Boccia a szeretője volt, bocsánatot kért feleségétől és a miniszterelnöktől.

Sangiuliano a miniszterelnöknek címzett pénteki levelében megvédte az eddig tevékenységét, és tagadta, hogy megszegte volna a miniszteri szabályokat. Az ügyben az olasz számvevőszék is vizsgálatot indított, és egy ellenzéki zöld politikus feljelentése nyomán akár rendőrségi nyomozás is indulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top