nlc.hu
Aktuális
Elkezdődött az egyetem – Fontos tudnivalók a Diákhitel Számláról

Elkezdődött az egyetem – Fontos tudnivalók a Diákhitel Számláról

Elkezdődött a tanév, és ebben az évben is rengetegen vágnak bele felsőfokú tanulmányaikba. A képzés és a diákévek finanszírozásához nagy segítséget nyújthat a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára a diákhitel, amelyhez 2023 nyara óta egy speciális bankszámlatípus, a Diákhitel Számla is tartozik, amit kifejezetten a diákhitelt felvevő egyetemisták igényeire szabtak. A Diákhitel1 terméket kizárólag Diákhitel Számlára folyósítja a Diákhitel Központ, így az igénylőknek ma már kötelező Diákhitel Számlát nyitniuk, amelyre jelenleg négy banknál van lehetőségük, de a Diákhitel2 termék esetén is érdemes megfontolni Diákhitel Számla nyitását.

Elkezdődött az egyetem – Fontos tudnivalók a diákhitelszámláról

Miért előnyös a Diákhitel Számla?

A Diákhitel Számla esetében nincs havi számlavezetési díj, díjmentesek az SMS és az elektronikus szolgáltatások, valamint ingyenes az átutalás, de a bankok egyéb kedvezményeket is kínálnak a hallgatóknak. „A fiatalok egyre tudatosabbak a pénzügyeiket illetően, ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy már korán elkezdenek a lakásvásárláson gondolkodni. Éppen ezért bankunknál a Diákhitel Számlához lakáshitelkedvezményt is biztosítunk” – emelte ki Kelemen Tamás, az MBH Bank lakossági termékmenedzsment vezetője. Emellett egyéb hasznos kiegészítő termékek, mint például utasbiztosítás is igényelhető a számlához, amely akár az egész családra kiterjeszthető.

A diákhitel típusai közül annak függvényében érdemes választani a hallgatóknak, hogy a támogatást a mindennapi kiadásokra vagy a tanulmányi költségek fedezésére szeretnék-e felhasználni. A Diákhitel1 rugalmasan felhasználható bármire, legyen az könyv, technikai eszközök vásárlása vagy akár a lakhatás kifizetése. Míg a Diákhitel2 konstrukció kifejezetten az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók számára előnyös, ahol a hitelt közvetlenül az oktatási intézménynek utalja át a Diákhitel Központ.

Az MBH Diákhitel Számla részletes feltételeiről, a kapcsolódó kedvezményekről és az igénylés menetéről ezen a linken tájékozódhatnak!

*********************

Az MBH Diákhitel Számla részletes leírását és az igénybevétel feltételeit a Lakossági számlavezetési hirdetmény és a Lakossági forint vagy deviza fizetési számla általános szerződési feltételek, valamint az MBH Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzata tartalmazza.

Elkezdődött az egyetem – Fontos tudnivalók a diákhitelszámláról

 

 

 

 

Az MBH Bank bankszámlái és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top