nlc.hu
Aktuális
Budapest hőmérséklet rekord 2024 szeptember

Rekordmeleg és rekordhideg volt egy héten belül Budapesten

Hullámvasúton az időjárás: kétféle hőmérséklet rekord is megdőlt egy hét alatt Budapesten.

Szeptember 8-án vasárnap hajnalban megdőlt a napi maximum hőmérséklet rekord Budapesten. Ezután érkezett meg a Kárpát-medence fölé a Boris ciklon, ami egy hét alatt a hőség írmagját is kiirtotta az országból. Szeptember 15-én vasárnap így már újabb rekordot, rekord alacsony maximum hőmérsékletet mértek a fővárosban – írja az Időkép. A HungaroMet adatai szerint tudniillik a János-hegyen mindössze 9,4 fokig melegedett a levegő. Ezzel tehát

Rekordmeleg és rekordhideg volt egy héten belül Budapesten

közel 12 fokkal lett hidegebb vasárnap délutánra,

mint amennyi előző vasárnap hajnalban volt a hőmérséklet. Akkor ugyanis 21,2 fokot mértek a XI. kerületi Lágymányoson. A jelenleg uralkodó mediterrán ciklon okozta hirtelen jött hideg a meteorológusok szerint nem tart sokáig. A csapadék hétfőn éjszaka fokozatosan megszűnik, kedden az ország nagy részén már ki-ki süt majd a nap. Országszerte 16 és 23 fok között fog alakulni a hőmérséklet csúcsértéke, északon-északkeleten kisebb záporokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top