Úgy megverték a rendőrök, hogy agyműtétet kellett végrehajtani rajta – állítja egy ózdi férfi

F.C. | 2024. Szeptember 29.
Ittasan akart buszra szállni, de a sofőr rendőrt hívott.

Rendőrök verték meg, ezért műteni kellett – ezt állítja egy ózdi férfi. Szeptember elején a munkahelyéről, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaságból akart Egerbe utazni. Azt elismeri, hogy a munkatársaival borozgatott, de nem érezte magát nagyon részegnek. A busz lépcsőjén azonban megbotlott.

“Azt hitte a buszvezető, hogy nincsen pénzem, de mutattam neki, hogy országos bérletem van. (…) Négykézlábra estem el, és emiatt nem engedett fel, hogy ne hányjam össze a buszt. Mondom neki, hogy rosszul vagyok, nem fogok leszállni a buszról, nem érdekli, leállította a buszt és megvárta a rendőröket”mesélte az RTL Híradónak Harkály Gábor, aki azonban nem engedelmeskedett a kiérkező rendőröknek.

“Lenyomtak a földre, rám rakták a bilincset, beraktak a mikrobuszféleségbe” – mondta el a férfi, aki azt állítja, ott, a furgonban kezdték el verni, ólomkesztyűvel ütötték a fejét a rendőrök, miközben az egri kapitányság fogdájába vitték, ahonnan 72 óra múlva szabadult. Azonnal orvoshoz ment. Megállapították, hogy a koponyája és a mellkasa is zúzódott, és 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Olyan rossz állapotban volt, hogy azonnal agyműtétet végeztek el rajta. Rendőri bántalmazás miatt feljelentést tett. A zárójelentés szerint károsodott a látása, és megsérült az agyának a beszéd-, és mozgásközpontja is.

Ügyvédje szerint Gábor sérüléseit a rendőrök okozhatták.

A történtekről a hatóságok nem nyilatkoztak. Az RTL Híradó információi szerint a rendőrök azt állítják, hogy a garázdaság miatt őrizetbe vett férfin már a bilincselés előtt is voltak sérülések; őrizetbe vétele előtt orvos is látta, de sérülései alapján nem volt szükség az ellátására.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version