nlc.hu
Aktuális

Tyre Nichols agyonverése

Anya! Anya! – kiabálja az autós, mire a rendőrök agyonverik

Közzétették a videót Tyre Nichols agyonveréséről. A sofőrt memphisi rendőrök verték halálra.

Megrázó felvételeket tett közzé a memphisi rendőrség, amelyen látszik, hogy öt rendőr szabályosan agyonver egy fiatal sofőrt. Tyre Nichols egyáltalán nem tanúsított ellenállást, ám a rendőrök megverték, paprikaspray-vel lefújták és sokkolózták is.

A memphisi rendőrök nem adtak esélyt Tyre Nicholsnak (Fotó: FB)

A memphisi rendőrök nem adtak esélyt Tyre Nicholsnak (Fotó: FB)

A cselekmény egy pontján a 22 éves Tyre már azt kiabálja, „Anya! Anya!” – de a rendőrök tovább verték. A január eleji bántalmazás után három nappal a férfi belehalt sérüléseibe.

Az öt rendőr – akik mind feketék – ellen egyebek mellett emberölés, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése vádjával indítottak eljárást – írja az rtl.hu. Memphis rendőrfőnöke szerdán az öt járőr cselekedetét „kegyetlennek, hanyagnak és embertelennek” nevezte.

Megszólalt az ügyben az amerikai elnök, Joe Biden is, aki együttérzéséről biztosította Tyre családját és leszögezte, az erőszak soha nem elfogadható. Az eset után tüntetések kezdődtek Memphisben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top