nlc.hu
Aktuális

Rabverés a tiszalöki börtönben

Kis híján agyonvert egy rabot 4 őr a tiszalöki börtönben

Tagadnak a börtönőrök.
börtön,

Letartóztattak 4 tiszalöki börtönőrt, akik a gyanú szerint 5 nappal ezelőtt eszméletlenre vertek egy engedetlen rabot. A fogvatartottat a gyanú szerint többször is úgy megütötték, hogy életveszélyesen megsérült. Nem volt magánál, amikor a mentők elvitték. Állapota válságos volt, de az RTL Híradó úgy tudja, már jobban van, és már a berettyóújfalui börtönkórházban kezelik. Amint magához tért, kihallgatták a nyomozók.

A nyomozók szerint a bántalmazás túllépte a jogszerű kereteket. A börtönőrök – akik ellen fegyelmi tárgyalást indítottak és azonnali hatállyal felfüggesztették őket az állásukból – tagadnak. Ha bebizonyosodik, hogy bűnösek, akár 12 év börtönre is számíthatnak.

Hogy a tiszalöki bűncselekményt rögzítette-e kamera, nem tudni, az ügyészség közleménye alapján azonban több szemtanúja lehetett a történteknek.

Az RTL Híradó információi szerint nagyjából 100 nap múlva szabadult volna az elítélt a tiszalöki börtönből. Vagyon elleni bűncselekmény miatt került be.

A Magyar Helsinki Bizottság több hasonló esetről tud.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top