Aktuális

Megpróbálta megvesztegetni a börtönőrt – pórul járt

A szegedi börtönben őrzött rab százezret ajánlott a börtönőrnek, ha bevisz neki egy mobiltelefont. Hivatali vesztegetés miatt kell bíróság elé állnia.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. A férfi ellen kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.

Fotó: MTI Fotó / Balázs Attila

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztését töltő rab tavaly május 9-én szólította meg a körletfelügyelői szolgálatot teljesítő börtönőrt. Egy motozás után megkérdezte a börtönőrt, hogy százezer forintért behozna-e neki egy mobiltelefont. A börtönőr visszautasította a kérést, majd a vádlottra csukta a zárkaajtót, és jelentette parancsnokának a történteket.

A börtönőr hivatalos személynek minősül, a vádlott a pénz felajánlásával pedig kötelességének megszegésére próbálta meg rábírni a körletfelügyelőt – tudatta a csoportvezető ügyész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top