nlc.hu
Aktuális
Repülő zuhant le Dunakeszin - fotók

Repülő zuhant le Dunakeszin – fotók

Lezuhant, összetört  egy vitorlázó kisrepülőgép Dunakeszin, október 6-án vasárnap.

Lezuhant egy vitorlázó kisrepülőgép vasárnap Dunakeszin, a Tőzegtavi út és a Röntgen utca kereszteződéséhez közel.  A járműből a pilóta még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt – tudatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kora délután az MTI-vel.

Dunakeszi repülőbaleset

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A Blikk már arról számolt be, hogy a pilóta szerencsésen megúszta a balesetet.  “A szemtanúk szerint a pilóta már rögtön felszállás után hibát észlelt a gépen, amit jelzett a légiirányítás felé is. A kabin teteje szállt el, ezért láthatta több szemtanú azt, mintha valaki kiesett volna a gépből. A pilóta vissza akart fordulni, de gépének nem volt meg hozzá a megfelelő sebessége és a felhajtóereje, nem kizárt, a pilóta ijedtében levette a gázt a motorról. Ezután a gép átfordult, és orral zuhant egy ipari épület kerítésére. A pilóta nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, az összetört repülőgépet nézve szerencsésen úszta meg a balesetet” – írja a Blikk.

A repteret nem zárták le, de a baleset környéként szakértők vizsgálják. 

Nyáron mi is beszámoltunk arról, amikor ugyanezen a repülőtéren, egy vitorlázó géppel egy 17 éves tanuló szenvedett balesetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top